MOA 2/ 2010

18.09.2010 21:06

Recenzie čo píšu o nás na 4x4club.sk fóre od zúčastnených .

 

TESLO:

 

Joso ma nejakú blbu karmu na počasie...aj tento krát na MOA pršalo. Napriek tomu to bola výborná akcia. Nočná trophy bola u nás zo začiatku poznačená trošku blúdením...Nejako nás to stále niekam ťahalo( teda vlastne mňa...navigátor bol v tom nevinne), až sme zrazu zistili, ze vlastne ideme časť trate, ktorá sa mala ísť až v sobotu a pre nezjazdnosť bola nakoniec uzavretá J. Takže hneď na začiatku sme si vyskúšali techniku spúšťania auta na gurtni a v zapätí aj vynavijakovania sa späť...nehovoriac o tom, že brutálne výživné bolo aj otáčanie sa s autom v úvoze, ktorý skôr pripomínal grand kaňon, ako cestu. Moja relatívne skúsená navigátorka, ktorú nerozhádže nejaký ten náklon mi vtedy vystúpila radšej z auta v obave o svoje ( hlavne duševné) zdravie...Zvyšok trophy sme absolvovali v zrýchlenom tempe...doháňali sme stratených par minút. 
K nočnej špeciálke v pieskovej bani sme dorazili akurát v momente, keď maďarský profi team( ten oranžový "jeep wrangler" na obrázkoch) vyprosťoval Pala s rozbitým predným diferakom. Ten sa mu rozsypal, keď sa pokúšal pomôcť Dindajovi dostať ho von zo špeciálky. Dindajovi pre zmenu zhorela totiž spojka. Chvíľu sme ešte stali a pozorovali ďalšie posádky aké techniky volia pri prekonávaní pieskových prekážok. Špeciálku sme nakoniec absolvovali aj my a pokračovali ďalej. Do cieľa sme dorazili ak si dobre pamätám okolo pol tretej... 
V sobotu to vyzeralo veľmi biedne. Aj tato akcia bola poznačená dažďom a trať sa tým pádom stavala nebezpečnou. Podmočené podložie bolo nestabilne a vzhľadom na to že charakter tejto trate je taký, že veľa je v nejakom náklone v hustom lese, hrozilo poškodenie aut, prip. zdravia. Organizátori sa podľa mňa rozhodli správne, že v danom okamihu odložili štart na neurčito. My( tri auta z BA/PK) sme sa rozhodli, že tento čas využijeme na výlet do Štúrova na kávičku. Počas sedenia na káve sme kútikom oka sledovali počasie a čím ďalej tým viac prepadali depresívnej nálade, že jazdenie v teréne pre tento víkend skončilo. Nakoniec sme depresiu zahnali a rozhodli sa vrátiť s tým, že sa Josa a spol nejako pokúsime presvedčiť, že nech nás aspoň pusti na "oklieštenú" verziu trate. Dorazili sme pravé včas keď sa Joso vrátil s obhliadky trate a pomenil ju tak, aby na ňu mohol pustiť tých čo si trúfajú. Pre nás výborná sprava, že ho nemusíme presviedčať. Vedeli sme, že ideme do ťažkého terénu, ale čo nás tam čakalo predčilo naše očakávania...taký malý návrat na Transylvania Adventure Trophy. Bolo to úplne výborné. Žiadny úsek nebol ľahký, rutinný. Výborné prejazdy v náklonoch, prekríženia, prudké zákruty, stúpania, klesania...Všetko prišlo vhod. Simex-y, uzávierky, silne motory, spoľahlivé a výkonné navijaky...to všetko bolo potrebne, aby sme trať úspešne prešli. Pokiaľ viem( a tu ma možno niekto opraví), tak celu vytýčenú trať prešli len tri auta. 
Nedeľa bola zameraná na ďalšiu bodovanú a hodnotenú disciplínu. Trial. Organizátori pre nás pripravili celkom 6 sekcii, ktoré mali preveriť naše šoférske umenie. Čo najrýchlejšie bolo potrebne prejsť daný úsek s čo možno najmenším počtom cúvaní, dotykov bránok a pásky, ktorá ohraničovala koridor dráhy. Ja mam tuto disciplínu veľmi rad. Je to taký malý veľmi intenzívny offroad kurz. Divák na malom priestore vidí rôzne jazdne štýly, vie porovnať možnosti techniky a pod. Po skončení súťaže nás chlapi ešte pustili na par minút do lesa. 
Potom nás už čakalo iba vyhodnotenie a cesta domov. 
Ešte raz chcem poďakovať celému organizačnému teamu za výbornú akciu. Mate výborný terén, ktorý môže veľa ponúknuť. Držím palce pri organizovaní ďalších akcii.

 

 

 

RESCUE team Trenčianske Teplice:

no chcel by som aj ja niečo pripísať Very Happy : 

čo sa týka z hľadiska organizácie bola táto akcia zorganizovaná ako jedna z najlepších, ktorú sme tento rok zabezpečovali. všetko vypáskované, organizátor to mal dobre zvládnuté, rešpektoval naše pripomienky ... / hlavne čo sa týkalo fúkania kvôli alkoholu / 

čo sa týka dráhy, nakoľko aj ja jazdím off, mal som silný absťák /aspoň som si trošíčka s audinou zaoffoval/, lebo sa mi nepodarilo dorobiť TROLA, takže som len slintal na dráhe a závidel Sad , ale veď si to vynahradím... Very Happy 

a na záver... chlapci, počasie nik neovplyvní... teda si to aspoň myslím. ale veď off sa jazdí v každom počasí!!! že? ale! keď sú raz podmienky na dráhe nebezpečné, netreba riskovať a za každú cenu ísť jazdiť. Joso bol v daždi 3x prepáskovavať trať, aby sa mohlo BEZPEČNE jazdiť aj za tých podmienok aké boli...!!! Toto som ešte nevidel na žiadnej takejto akcii!!! 

pre Josa : trať SUPER, organizácia OK, budúci rok na akcii sa vidíme!!! Teda dúfam že ešte aj tento rok ))

 

Recenzie zo stránky 4x4nazory.sk

 

JuroBSP :

 

Tohtoročnú akciu MOA Gbelce, tiež hodnotím(e) pozitívne.
Bol som v skupine s Palom (Chero modified), Dindaj (Patrol Y61), marcelBSP (Jepp Wrangler YJ), Frantisek (Suzuki Samurai). Keďže naša skupina sa po špeciálke v pieskovej bani stala čiastočne nepojazdnou, ako spomínal vyššie teslo, našu ďalšiu účasť sme odpískali a vrátili sa do kempu. V sobotu sme po deaktivácii Palovho poškodeného diferáku odišli domov.
Keď porovnávam akciu s minulým rokom, počasie sa síce tiež nevydarilo, ale akcia si i tak zaslúži pozitívne hodnotenie, lebo napriek dažďu bola bezstresová - pohodová. Fungoval bufet, aj ubytovanie, aut bolo menej - takže čakanie na trati bolo (okrem nášho zablokovania pieskovej bane na dlhší čas) minimálne. Vlastne my sme do poruchy prešli cca polovicu skrátenej nočnej trophy a stáť kvôli tomu, že by nám niekto prekážal, sme nemuseli vôbec. (Štart cca 21,00, predčasný návrat cca 01,00, číže asi štyri hodiny, bez toho že by nám niekto, okrem terénu a našich vlastných aut stal v ceste.) Trať bola úplne magická. Tie lesy vyzerajú "sexi" aj cez deň, ale v noci s hustým mrholením to občas pripomínalo hustý dažďový prales (teda aspoň tak si ho predstavujem podľa videí napr. z Rainforestchallenge).
Vzhľadom na menší počet aut, kvôli obmedzeniu poctu ale aj počasiu, akcia mala príjemný komorný, takmer rodinný charakter. V porovnaní s minulým rokom sa dá veľmi pozitívne hodnotiť aj príprava dlhšej trophy trate, ktorá napriek skráteniu jej dĺžky kvôli bezpečnosti bola super. Na budúci rok, ak čas dovolí, prídeme určíte znovu.